Zestaw 2 noży Satake Megumi Classic Santoku / Classic Nakiri to komplet japońskich noży kuchennych zapakowanych w eleganckie drewniane pudełko, dzięki czemu stanowią idealny pomysł na prezent dla każdego pasjonata gotowania.
Satake Megumi Classic Santoku to wszechstronny japoński nóż kuchenny z ostrzem o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Głownię hidden-tang wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która cechuje się bardzo wysoką odpornością na korozję. Ostrze wykonane z takiej stali jest także bardzo łatwe i szybkie w ostrzeniu, dlatego z utrzymaniem jego ostrości poradzi sobie każdy użytkownik.
Dwustronny symetryczny szlif o kącie 15° zapewnia bardzo płynne i lekkie cięcie. Szeroka głownia ułatwia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku.
Masywne ostrze oraz wielkość noża powodują, że Satake Megumi Bunka świetnie sprawdzi się podczas krojenia większych owoców i warzyw np. kapusty, arbuza lub cukinii.
Nóż Satake Megumi Bunka ma lekką rękojeść o okrągłym profilu, wykonaną z jasnego drewna magnolii. Polimerowy pierścień skutecznie zapobiega przed wysunięciem się klingi, która została zamocowana w rękojeści metodą tradycyjną tj. na wcisk.
Dane techniczne:
Twardość stali [HRC] 56
Typ noża stała klinga - hidden tang
Typ stali nierdzewna 420J2
Materiał rękojeści drewnmo
Odporność na korozję wysoka
Odporność na stępienie niska
Typ szlifu płaski
Długość całkowita [mm] 300
Długość głowni [mm] 170
Grubość głowni [mm] 1,7
Masa [g] 90
Okres gwarancyjny 24 miesiące
Producent Satake, Japonia
Satake Megumi Nakiri to specjalistyczny nóż japoński dedykowany do warzy i ziół.
Głownię hidden-tang wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która cechuje się bardzo wysoką odpornością na korozję. Ostrze wykonane z takiej stali jest także bardzo łatwe i szybkie w ostrzeniu, dlatego z utrzymaniem jego ostrości poradzi sobie każdy użytkownik.
Głownia o prostokątnym profilu umożliwia przenoszenie pokrojonych składników bezpośrednio na patelnię lub naczyń. Doświadczeni japońscy mistrzowie kuchni używając cienkiego ostrza Nakiri potrafią odcinać niemal przezroczyste plastry (metoda cięcia katsuramuki).
Prosta krawędź tnąca umożliwia cięcie w linii pionowej oraz stosowanie finezyjnych technik m.in. julienne czy chiffonade.
Satake Megumi Nakiri ma lekką doskonale wyważoną rękojeść o okrągłym profilu, wykonaną z jasnego drewna magnolii. Polimerowy pierścień skutecznie zapobiega przed wysunięciem się klingi, która została zamocowana w rękojeści metodą tradycyjną tj. na wcisk.
Dane techniczne:
Twardość stali [HRC] 56
Typ noża stała klinga - hidden tang
Typ stali nierdzewna 420J2
Materiał rękojeści drewnmo
Odporność na korozję wysoka
Odporność na stępienie niska
Typ szlifu płaski
Długość całkowita [mm] 300
Długość głowni [mm] 160
Grubość głowni [mm] 1,3
Masa [g] 95
Okres gwarancyjny 24 miesiące
Producent Satake, Japonia
DANE TECHNICZNE
Dane podstawowe
Twardość stali [HRC] 56
Typ noża stała klinga - hidden tang
Typ stali nierdzewna - 420J2
Dane dodatkowe
Materiał rękojeści drewno
Odporność na korozję wysoka
Odporność na stępienie niska
Typ szlifu płaski
Wymiary
Długość całkowita [mm] 300
Długość głowni [mm] 170
Grubość głowni [mm] 1,7
Masa [g] 90
Gwarancja
Okres gwarancyjny 24 miesiące
Informacje producenta
Producent Satake, Japonia
EAN 4956617600156
Symbol dostawcy H8161W / HG8161
Kod SKU | KOL.487-007 |
---|---|
SymbolProducenta | H8161W / HG8161 |
Producent | SATAKE |
EAN | 4956617600156 |
Od 300 zł
tylko adres, e-mail, telefon
Login and Registration Form